Billigt boende i Amsterdam

                                                         

Om du skall titta på fotboll i Amsterdam (Holland) då är det såklart ett besök på Amsterdam arena  som gäller, för att se när Ajax spelar upp sin bästa fotboll. Och beroende på vilken veckodag de spelar, så varierar priset kraftigt för boende i Amsterdam.

Nedan är en liten guide för hur du går tillväga för att komma så billigt undan som möjligt när det gäller boende under ditt besök i Amsterdam (för priset på budgetboende i denna stad kan skilja väldigt mycket beroende på vilken veckodag det handlar om).

Amsterdam är ju en galen partystad och redan på torsdagar börjar helgbesökarna (weekendresenärerna) anlända och sedan brakar det loss totalt på fredagar. Således brukar det mesta, det billigaste och det bästa i hotellväg vara fullbokat varje helg och det är extremt svårt att hitta lediga rum (till rimliga priser) om man anländer en fredag eller lördag utan att ha bokat i förväg. Så skall du göra ett helgbesök i Amsterdam och kombinera fotboll med party, var ute i riktigt god tid med din hotellbokning.

Men sedan, från och med söndagar, blir det helt annorlunda historia. Då kan man göra jätteklipp för boende (mellan söndag och onsdag). Till exempel genom att hoppa över hotellbokning online och helt enkelt gå runt till alla nästintill helt tomma hotell när du är på plats i Amsterdam. Den som prutar hårt, kan komma ned till minst halva priset mot vad samma rum kostar under helger. Det går helt enkelt att antingen bo jättebilligt i enkla rum på enklare budgethotell, eller bo på riktigt fint och trevligt på hotell av bättre klass och ändå betala ett väldigt billigt pris.

Sedan när boendet är klart, är det bara att njuta av staden (är du där under en helg kan jag tänka mig att du går ut och kikar runt på stadens ”galna” nöjesliv).

För att sedan vakna upp sugen på fotboll under matchdagen. Börja med en stärkande frukost (förhoppningsvis ingår frukost där du bor, annars kanske besöka närmaste livsmedelsbutik och köpa lite frukost och sitta ned vid en kanal och äta (finns såklart också en massa sköna fik vid kanalerna). Mätt och belåten tar du dig sedan ut till Amsterdam arena i god tid med tunnelbanan.

Kliv på vid Central Station (tågstationen mitt i Amsterdam) och ta tunnelbanans linje 50 eller 54 och hoppa av vid stationen Bijlmer ArenA (vilket tar ungefär en kvart med tunnelbanan dit). Kostnaden för resan är 2,90 euro (biljetten är giltig i en timma, så du måste köpa en ny biljett för tillbakaresan efter matchen). Eller så kan du köpa ett dagkort (giltigt under 24 timmar) som kostar 7,50 euro och betyder gratis resande under din period. Med ett dagkort kan du exempelvis även ta en trevlig tur med spårvagn i vackra Amsterdam och kika på byggnader och kanaler från spårvagnsfönstret.

Fotbollsbiljetterna för Holland finns här: www.fotbollsbiljetter.se/eredivisie/biljetter