Bo billigt i London

Skall du till London för att titta på fotboll, kan det vara skönt att hitta ett billigt boende. Och det finns flera stora hotellområden och säkert tusentals hotell runt om i staden. Bäst för den som letar riktigt budgetboende, brukar vandrarhem (hostel) vara.

Säng och toastfrukost på vandrarhem

På ett hostel bor du i en sovsal tillsammans med – vanligen - en massa andra unga partysugna besökare. Frukost ingår vanligen i priset, vilket ofta betyder så mycket rostat bröd, marmelad och kaffe eller the du kan få i dig. Det brukar dessutom även gå bra att använda köket för att laga till egna måltider (vilket gör att du slipper lägga dyra pengar på restaurangbesök). Kostnaden är ungefär från 7-8 pund per natt för en säng i sovsal med 16 bäddar och sedan stiger priset något desto färre sängar i sovsalen eller desto mer centralt i staden du vill bo. Det finns hostel i de flesta stora hotellområden i London.

Ett område som bjuder på flera möjligheter till budgetboende är Kings Cross i nordöstra London. Detta är kanske inte är världens charmigaste område, men du har allt du behöver där runt hörnet från ditt boende: billiga restauranger och snabbmatställen, livsmedelsbutiker, uttagsautomater, internetcafeer och bra transportmöjligheter till övriga delar av staden. Går även, att på cirka en halvtimma, ta sig till fots bort till exempelvis Covent Garden

Ett annat område för boende i London, som bjuder på många alternativ för den som vill bo billigt i sovsal är Bayswater och Queensway i de nordvästra delarna. Liksom Kings Cross finns butiker, uttagsautomater, växlingskontor och restauranger runt knuten.

Ett tredje område i London med mycket budgetboende är Earls Court i västra London. Det är lite av ett backpackerområde och precis som de andra två, bjuder Earls Court förutom boendet även på pubar, billiga restauranger, livsmedelsbutiker, uttagsautomater och växlingskontor.

För fakta om alla stadens olika hostel och för att se priser och även kunna boka, besök exempelvis stadens officiella turistsajt, Visit London. På följande avdelning på deras sajt finner du utförlig fakta om boende i hostel och övrigt billigt budgetboende:
www.visitlondon.com/where-to-stay/cheap-accommodation

Eget rum på easyHotel

Dessutom finns easyHotell, som kan vara ett riktigt bra alternativ om du inte vill bo i sovsal, men ändå vill komma hyfsat billigt undan för ett singel- eller dubbelrum. Fungerar ungefär som lågprisflyg, nämligen desto tidigare du bokar, desto billigare blir det. Det finns easyHotell på flera platser i London och du bokar och betalar online. Det handlar om enkla, men rena rum med strängt taget bara säng och toa och dusch. Brukar finnas rum både med och utan fönster (billigare utan). Som standard ingen TV i rummet och vill du ha wifi, får du betala extra för det. Ingen frukost och inte tillgång till något kök:
www.easyhotel.com/hotels/united-kingdom