Fotbollsbesök i mästarstaden Leicester

Är du nyfiken på de mästarstaden Leicester och vad det finns för möjligheter där. Här är en liten guide.

Leicester City Football Club spelar sina hemmamatcher på King Power Stadium, som ligger ett par kilometer söderut från stadens centrumkärna och tågstation. Arenan stod klar 2002 och tar in strax över 32 000 åskådare. Du kan antingen ta en promenad dit eller ta dig via lokalbuss (flera olika linjer som stannar hyfsat nära arenan).

Förutom att besöka arenan för att se när ligamästarna spelar, finns även regelbundet möjligheter att följa med på en guidad tur genom King Power Stadium. Vilket kostar 10 pund och bland annat inkluderar besök i mediarummet, "Executive Box", hemma och bortalagets omklädningsrum och vandra ut genom spelartunneln. Med tanke på att Leicester City FC just blivit mästare, lär dessa guidade turer i arenan vara väldigt populära den närmaste tiden (men till hösten kan det nog bli möjligt att följa med).

Men vad finns det då för övrigt spännande att se och göra i samband med ett fotbollsbesök i mästarstaden Leicester. Ja, till exempel finns där Storbritanniens största rymdcenter och dessutom flera gratismuseer, plus att det är en studentstad.

National Space Centre är Storbritanniens största rymdcenter och du kan bland annat ta del av deras sex interaktiva gallerier, uppleva Storbritanniens största planetarium, vara med om unika 3D-simulator upplevelser. Dessutom finns ett 42 meter högt rakettorn (som hyser flera olika raketer) och en kopia av Columbus Module från International Space Station (du kan gå in i denna och känna dig lite som en astronaut). Man har öppet klockan 10-17 på vardagar och 10-16 på helger och inträdet ligger på 14 pund.

Alldeles i närheten av National Space Centre, ligger Abbey Pumping Station och det är ett museum om vetenskap och teknik med helt gratis inträde. Det är öppet dagligen klockan 11-16:30 mellan februari och oktober.

New Walk Museum and Gallery har även de gratis inträde och du kan bland annat kika närmare på egyptiska mumier och dinosaurier. Öppet dagligen till klockan 17.

Det finns ytterligare några gratismuseer i staden och är du intresserad kan du få mer info på stadens turistbyrå (Visit Leicester Information Centre) på nr 51 Gallowtree Gate (öppet klockan 9:30-17:30 måndag till lördag och klockan 10-16 på söndagar).

På turistbyrån kan du även fråga efter tips på partyliv i staden (du måste ju ha något roligt att göra på kvällen också). Leicester är förövrigt en ganska ungdomlig stad och ungefär tio procent av invånarna är studenter (runt 30 000 studenter). Så partymöjligheterna finns allt...

Och fotbollsbiljetterna för att se mästarklubben Leicester City FC hittar du här: http://www.fotbollsbiljetter.se/leicester/biljetter