Publikens favoritlag i Frankrike

Den franska fotbollsligan Ligue 1 lockar i snitt något över 20 000 åskådare per match och de två lagen i ligan som har klart högst publiksnitt är Paris Saint-Germain och Olympique de Marseille.  

Stade Vélodrome lockar alltid storpublik

Förra säsongen vann Marseille publikligan, med ett snitt av strax över 53 000 åskådare på Stade Vélodrome. Denna arena har en maxkapacitet på precis under 66 000 åskådare. Flest publik brukar de ha när de spelar mot PSG, då de brukar vara riktigt nära fullsatt. I år har det gått lite sämre rent spelmässigt än förra året, vilket även har resulterat i ett lägre publiksnitt för denna säsong. Dock ändå imponerande 45 000 åskådare i snitt, trots ett mellanår rent sportsligt.

Parc des Princes är oftast nästan fullsatt

Två i publikligan kom PSG under förra säsongen och såhär långt i år leder de publikligan precis före Marseille. Paris Saint-Germain och Zlatan brukar snitta cirka 46 000 åskådare hemma på Parc des Princes, som har en maximal publikkapacitet på 47 929 åskådare. Alltså nästintill fullsatt hela tiden.

OL,  LOSC och  ASSE har över 30 000 i snitt

Ytterligare ett lag i ligan som år efter år lockar mycket publik hemma på Parc OL i Lyon är Olympique Lyonnais och de hade förra säsongen ett snitt på 35 000 åskådare och för årets säsong såhär långt är snittet strax under 37 000 åskådare. Deras arena tar förövrigt in maximalt 59 000 åskådare.

På ungefär samma snitt när det gäller hemmapublik finns LOSC Lille, som förra säsongen snittade 36 000 åskådare hemma på Stade Pierre Mauroy (som när det är fullsatt rymmer 49 000 åskådare). I år lockar de dock vanligen strax över 30 000 hemma, då det varit ett något sämre år rent spelmässigt (därav färre på läktarna).

Ytterligare ett lag som brukar locka mellan 30 000 och 32 000 åskådare är AS Saint-Etienne och deras arena är den snart 90 år gamla gamla Stade Geoffroy-Guichard, med en maxkapacitet om 42 000 åskådare.

Så hittar du till de fem publiklagen

Vill du se en match i Frankrike med bra drag på läktarna, är alltså något av dessa fem lag ett bra alternativ att välja. Så ta dig till Paris om du vill se PSG och Zlatan spela. Lille ligger i nordöstra Frankrike, precis vid gränsen till Belgien. Lyon och Saint-Etienne ligger tämligen nära varandra en bra bit nedåt i landet, lite över halvvägs ungefär om man åker mellan Paris och Marseille. För det är till södra Frankrike och staden Marseille vid Medelhavet, som du åker till för att heja på Olympique de Marseille.

Hitta fotbollsbiljetterna för Frankrike här: www.fotbollsbiljetter.se/ligue-1/biljetter