Se och göra i Liverpool

Liverpool är så klart fotboll, men det finns även att annat spännande att se och göra vid ett fotbollsbesök i Liverpool. För självklart handlar staden också om musik i stor grad (är bland annat utsedd att vara en "City of Music" av UNESCO) och inte minst är ju Liverpool förknippat med The Beatles.

De fyra Beatles medlemmarna växte upp i staden och bland annat spelade de live närmare 300 gånger på Cavern Club (belägen på Mathew Street). På samma gata finns bland annat också en staty av John Lennon. För staty av alla "beatlar", ta dig ned till hamnen där de alla fyra finns på ett och samma ställe. Det finns såklart många olika rundturer i staden som handlar om the Beatles och platser förknippade med gruppens medlemmar. Besök stadens turistbyrå när du är där för tips på hur du hittar allt om The Beatles i staden (mycket kan du ta dig till på egen hand utan en guidad rundtur).

Det finns såklart finns många möjligheter att lyssna på livemusik i musikstaden Liverpool och exempelvis är det ofta band som spelar (utan inträde) på pubar och barer såsom Grapes, The Caledonia, Cavern Club, The Shipping Forecast, Kazimier Garden och Studio 2.

Staden bjuder också på en mängs spännande och intressanta museer, varav flera har gratis inträde.

Ett museum som kan vara intressant att besöka och som är gratis (hurraaaaa!!!) är Merseyside Maritime Museum som berättar om Liverpools hamns utveckling genom historien (till exempel Titanic, smuggling och dylikt). Du hittar museet vid Albert Dock i hamnen och man har öppet dagligen klockan 10-17.

För den som vill få i sig ett billigt mål mat i Liverpool, kan en bra gata att besöka vara Bold Street. Där finns restauranger i olika priskategorier och exempelvis många billiga asiatiska restauranger och gaturestauranger. Rent allmänt för att bli riktigt mätt till ett bra pris, leta rätt på en asiatisk bufferestaurang, där man kan äta så mycket man orkar till ett fast pris.

Det finns ett billigt dagkort som gäller på Liverpools lokaltrafik (Merseytravel) och exempelvis kan du ta dig till och från Anfield Road om du har detta dagkort. Kostar 3,90 pund för en dag och heter Saveaway Day (välj zon C).

När du är på plats i Liverpool finns stadens turistbyrå på ett antal olika platser. Där kan du få tips och råd för ditt besök i staden. Du hittar till exempel Albert Dock Visitor Centre TIC i hamnen (Anchor Courtyard) och de har öppet dagligen klockan 10-17:30 (april till september) och 10-17 (oktober till mars). Finns även turistbyrå vid flygplatsen (Liverpool John Lennon Airport TIC öppet kl 8-18) och på tågstationen (Liverpool Information Centre, Platform 7, Lime Street Station, öppet klockan 9-16:30)

Du hittar fotbollsbiljetter för Liverpool här:
www.fotbollsbiljetter.se/liverpool/biljetter
www.fotbollsbiljetter.se/everton/biljetter