Sol, bad, party och fotboll i Guidettis Vigo

Om du planerar ett besök i Guidetti-land, bege dig då mot nordvästra Spanien och staden Vigo (som har kring 300 000 invånare). Helt enkelt en perfekt plats för sol, bad, fotboll och nöjesliv.

Börja dagen - om vädret och solen är på din sida vid besöket - på någon av alla underbara stränder som finns i nära anslutning till staden (10 minuter från centrum finns den närmaste stranden). Du kan även - om du känner dig rastlös av att bara ligga på stranden - ta en vandring längs de olika stränderna. Det finns vandringsstigar utefter kilometer eftger kilometer av stränder och det är dessutom rena och bra stränder (nio stycken har Blå Flagg, vilket betyder att sanden är speciellt ren och bra och att vattenkvaliten är riktigt god). Så bada på och ha det bra.

Sedan kan du äta gott och spanskt som en ganska sen lunch, antingen vid stranden eller på en restaurang inne i exempelvis den gamla stadsdelen. Kanske tar du en tur runt de kullerstensprydda gågatorna i gamla staden och kikar i affärer och hittar du några trevliga kläder, slå till.

Och när det så smått börjar skymma, tar du dig sakta ut mot fotbollsarenan Balaídos (som har plats för 29 000 åskådare), för att vråla och skrika när Guidetti dundrar in mål för Real Club Celta de Vigo. Sedan efter matchen, firar du såklart (med pompa och ståt) segern och alla Guidettimål.

Det finns ett stort, varierat och pulserande nattliv i Vigo (det är regionen Galiciens största stad och dessutom den partygladaste staden). Till exempel så bjuder den gamla stadsdelen (Casco Vello) i Vigo på mängder av pubar och barer, med goda drycker och dessutom möjligheter att sätta tänderna i välsmakande tapas. Och när du känner att du vill fortsätta den sena natten i den gamla stadsdelen, kan du exempelvis gå på nattklubbar på gatorna Teófilo Llorente eller Real.

Men vill du hellre lyssna på livemusik, då bjuder exempelvis stadsdelen Churruca på mycket rock- och indiemusik. Och om du vill dansa loss till de senaste hitsen spelade av DJs, då kan du fördel bege dig mot området Areal. Där finns det mycket dansmöjligheter på barer längs gatorna Areal, Rosalia de Castro och García Barbónde.

Naturligtvis går det att avsluta natten i närheten av stranden, då ett antal av stadens största nattklubbar finns  vid den stora stranden Samil. Dansa natten lång på en nattklubb där och gå sedan direkt ut och ta ett morgondopp när solen går upp.

Efter att ha sovit ut under förmiddagen, kan du fortsätta nästa dag exempelvis med en upptäcktsfärd till en annan strand än du var på i går. Eller göra ytterligare en sight-seeing tur genom Vigo. Säkerligen får du ett underbart besök i bad-, party- och fotbollsstaden Vigo.

Hitta dina fotbollsbiljetter till en Guidetti-match här: www.fotbollsbiljetter.se/la-liga/biljetter