Stadiumrundturer och fotbollsmuseer i Spanien

I de största spanska fotbollsstäderna finns utmärkta möjligheter att kombinera fotboll, med fotbollsmuseer och rundturer i arenorna. Till exempel kan du uppleva lagets arena via en rundtur under din första dag av fotbollsresan och nästa dag njuter du helt enkelt av när laget spelar en hemmamatch. Således får du ut det mesta (och bästa) av ditt besök i exempelvis Barcelona, Madrid eller Sevilla.


Barcelona - Camp Nou Experience (Tour + Museum)

I Barcelona kan du självklart göra ett besök i Camp Nou och titta in i museet, plus ta en tur genom arenan för att se omklädningsrum, gå i spelartunneln ut till planen och få lite panoramautsikt över hela härligheten (läktarna och planen) högt uppe på läktaren. Man har öppet dagligen (dock begränsade öppettider vid matchdagar) och kostnaden är 23 euro för vuxna, 18 euro för barn (6-13 år) och pensionärer över 70 år. Beräknad tidsåtgång för museum och rundtur (du går på egen hand) är 90 minuter (träffande nog, ungefär som en fotbollsmatch alltså).

Mer info på: www.fcbarcelona.com/camp-nou/camp-nou-experience/detail/card/opening-times


Madrid - Bernabéu Tour

I Madrid kan du kika närmare på Real Madrids arena Bernabéu, via en rundtur som hålls mellan måndag och lördag klockan 10-19 och klockan 10:30-18:30 på söndagar (matchdagar är öppettiderna något begränsade). Kostnaden ligger på 19 euro för vuxna och 13 euro för barn upp till 14 år. Det är en rundtur där du går på egen hand och du kan bland annat stå uppe på läktaren för att få utsikt över hela arenan. Vidare kan du besöka presidentens avdelning, omklädningsrummen, vandra genom spelartunneln och ut på planen. Även här är det 90-minuters "matchtid" som gäller för besöket.

Mer info på: www.realmadrid.com/en/tickets/bernabeu-tour


Madrid - Atlético de Madrid Museum & Vicente Calderon guided tour

Att besöka Atlético de Madrids museum i Vicente Calderon, ger dig möjligheten att lära dig det mesta om laget genom historien och även kika på deras vinnarpokaler. Kostnad är sex euro för besökare över 12 år eller tre euro för barn under 12 år. De erbjuder även guidade rundturer genom arenan Vicente Calderon.


Sevilla - Real Betis - Benito Villamarín Stadium

Varför inte ta en rundtur i Real Betis högborg, nämligen deras arena Benito Villamarín i Sevilla. Du får då bland annat besöka pressrummet, pokalrummet, Real Betis omklädningsrum, spelartunnel, planen och delar av läktaren för utsikt över planen. Kostnaden ligger på 15 euro för besöket och de har öppet vardagar.


Valencia - Mestalla Forever Tour

I Valencia kan du besöka stadens stolta fotbollslags hemmaarena Mestalla och kika närmare på exempelvis omklädningsrummen, pokalrummet och spelartunnel. Rundturen är guidad på engelska och kostar 10,20 euro för vuxna. Som det verkar kan man bara göra denna rundtur fram till slutet av mars 2016.