Tips på bryggerirundturer i London

Besöker du London för att se fotboll, då kan du kombinera ditt fotbollsbesök med en guidad rundtur i ett Londonbryggeri. Vilket helt klart måste vara den perfekta kombinationen för ett tungt besök i London (att se fotboll + provsmaka öl = livsglädje helt enkelt).

Camden Town Brewery - norra London

Den klart billigaste rundturen hålls hos Camden Town Brewery (55-59 Wilkin Street Mews), problemet är att det är begränsat med platser (max tio personer) och att det inte går att förboka (annat än att besöka dem samma dag och skriva sitt namn på en lista). De guidade rundturerna tar en halvtimma, hålls lördagar klockan 13 och 14 och priset är endast en pund (som de i sin tur skänker till välgörenhet). Naturligtvis kan du i samband med rundturen köpa en eller annan av deras öl för att provsmaka.

London Fields Brewery - östra London

I östra London finner du London Fields Brewery (365-366 Warburton Street) och de håller dagligen guidade rundturer i sitt bryggeri. Rundturen tar cirka en timma och du får veta hur det går till att brygga öl och vilka ingredienser de använder. Det hela avslutas med provsmakning av deras öl. Måndag till fredag startar rundturen klockan 19 och på helger klockan 12, 13, 14, 15, 16 och 17. Du måste vara över 18 år och kostnaden ligger på 10 pund.

Griffin Brewery - västra London

Fuller’s Griffin Brewery (Chiswick Lane South) ligger i västra London och de erbjuder under vardagar guidade rundturer i sitt bryggeri. Här få du bland annat veta det mesta om hur man bryggt öl genom historien i Storbritannien i allmänhet och på detta bryggeri i synnerhet. Rundturen tar cirka en och en halv timma och avslutas med att provsmaka några av Fullers godaste öl. Kostnad är 12 pund och det hela hålls vardagar klockan 11, 12, 13, 14 och 15. För att få delta i provsmakningen måste du vara över 18 år.

Truman's - östra London

Truman's bryggeri (2-3 Stour Road) finns i östra London och de erbjuder rundturer på torsdagar klockan 18:30 och på lördagar klockan 14. Du får reda på hur allt går till när de brygger sina öl och dessutom får du provsmaka på malt, lukta på humle och sedan i slutändan av turen provsmaka det färdiga resultatet (alltså släcka din törst med Trumans öl). Är du över 18 år kan du delta i denna rundtur och priset är 15 pund.

Meantime Brewing Company – sydöstra London

Det hålls dagliga rundturer (Classic Tour) i Meantimes bryggeri i sydöstra London (Blackwall Lane). Rundturen tar cirka två timmar och avslutas såklart med att provsmaka deras öl. Måndag till fredag hålls den klockan 19, lördagar klockan 12, 13:30, 15, 16:30, 18 och 19:30 och söndagar klockan 12 och 14. Kostnad är 20 pund på fredagar och lördagar och 17:50 pund övriga dagar.

Själva fotbollsbiljetterna för att se något av Londonlagen spela, de hittar du med fördel här: www.fotbollsbiljetter.se/premier-league/biljetter