We compare primary and secondary marketplaces. Prices might be higher or lower than face value.

Ligue 1 biljetter

Ligan har 20 deltagande klubbar och den är likvärdig med majoriteten av alla andra fotbollsligor över världen, då man tillämpar uppflyttning och nedflyttning med Ligue 2, den näst högsta divisionen i Frankrike.

Precis som engelska Premier League, har ligan 20 deltagande lag. Dessa spelar totalt 38 matcher genom en säsong, som löper från augusti till maj varje år och som ligger i linje med de flesta europeiska ligor. Till skillnad från andra ligor tar Ligue 1 ett uppehåll över jul, detta uppehåll kan ibland vara upp till två veckor långt.

Den franska proffsligan grundades år 1932, då under namnet National League, men redan efter ett år bytte man namn till Division 1. Den franska ligan anses vara en av de bästa ligorna i världen och rankas som nummer sex i Europa efter Spanien, England, Tyskland, Italien och Portugal.

Ligan har varit i blåsväder några gånger då man varit inblandade i korruptionsskandaler under både 1930- och 1950- talet och även på senare tid, 1993. Men ligan har lyckats behålla sitt goda rykte inom fotbollen genom att man agerat med stränga straff för de klubbar som brutit reglerna och vanärat den franska fotbollen.

Ligue 1 är, precis som ligorna i Spanien, England och Italien, mycket populär på den asiatiska marknaden och klubbarna genererar lukrativa intäkter från marknadsföring och sändningsrättigheter.

ligue 1 Spelschema 2020/2021