Dfb Pokal biljetter

Den tyska cupen såg dagens ljus för första gången 1935 under namnet Tschammer-Pokal och vanns av den traditionsrika klubben FC Nürnberg. Turneringen tog paus under andra världskriget, men återkom 1952 med namnet DFP-Pokal, så som vi vant oss vid i dag.

Den tyska cup-turneringen DFB-Pokal (Deutscher Fussball-Bund) samlar samtliga lag från de två bästa divisionerna, 1. och 2. Bundesliga, samt de fyra bästa lagen i 3. liga. Utöver det deltar vinnarna och några av tvåorna ifrån några av de mindre regionala ligorna. Var säsong deltar 64 hoppfulla lag med ambition att vinna turneringen.

Bayern München har rekordet

Kanske inte så överraskande är det giganterna från Bayern München som har vunnit titeln flest gånger. Klubben har vunnit hela 18 gånger i de 21 finaler de har deltagit i. Den näst mest framgångsrika klubben i cupen är Werder Bremen, som har vunnit sex gånger på sina tio finaler.

Fakta om DFB-Pokal

Sedan 1985 har finalen spelats årligen på Olympiastadion i Berlin. Innan dess blev finalplatsen offentliggjord först tätt inför matchen. Det tyska fotbollsförbundet tog som regel hänsyn till var de två finalisterna kom ifrån och försökte hitta en diplomatisk lösning med hänsyn till geografin.

Turneringen, som på den tiden hette Tschammer-Pokal, ställdes in 1944 på grund av andra världskriget. Den återuppstod först 1952 och då under namnet DFB-Pokal. Rot-Weiss Essen var det första laget att vinna turneringen under det nya namnet.

Vinnarna av turneringen får dessutom en plats i den följande säsongen av Europa League. Om klubben redan har kvalificerat sig för europeisk fotboll genom Bundesliga går biljetten vidare till ett annat lag.

Dfb Pokal Spelschema 2023 | 2024