Eredivisie biljetter

The Eredivisie är den högsta professionella fotbollsligan på herrsidan i Nederländerna. Ligan bildades 1956, vilket var endast två år efter det att det holländska fotbollsförbundet grundat den holländska högsta divisionen. Ligan har bara blivit bättre och bättre och 2013 rankade UEFA Eredivisie den som den nionde bästa ligan i Europa.

Precis om de flesta andra ligor i Europa pågår säsongen från augusti till maj varje år. Ligan består av 18 klubbar och man tillämpar ett nedflyttningssystem med den näst högsta divisionen för professionell fotboll i Nederländerna.

Sedan Eredivisie grundades har man haft tre stora titelförsvarare, varav AFC Ajax har vunnit den holländska ligatiteln imponerande 32 gånger. De andra två lagen, som också har dominerat i den holländska proffsligan, är PSV Eindhoven och Feyenoord. Sedan 1965 har dessa tre lag vunnit de nederländska mästerskapen alla gånger, utom tre år, då AZ och FC Twente istället lyckats vinna ligatiteln.

Eredivisie har bytt namn flera gånger under årens lopp. Mellan 1990 och 1999 hade ligan namnet PTT Telecompetitie efter sin huvudsponsor. När huvudsponsorn bytte namn till KPN Telecompetitie 1999, ändrades även liganamnet till detsamma, som sedan slutligen år 2000 ändrades till KPN Eredivisie.

Precis som ligorna i Frankrike, Italien och Spanien så är även Erediviste populär på den asiatiska marknaden och klubbarna genererar stora summor pengar genom marknadsföring och sändningsrättigheter.

?

Lag

Eredivisie Spelschema 2023 | 2024