Champions League biljetter

Jämför alla Champions League biljetter

Fotbollsturneringen UEFA Champions League grundades 1992, men turneringen baseras på en tidigare turnering, som man anordnat sedan 1955. Den tidigare turneringen gick under namnet European Champions Cup (Europacupen för mästarlag), eller kort och gott the European Cup (Europacupen) och denna hade man anordnat årligen sedan 1955. Turneringen arrangeras av UEFA, the European governing body for Association Football, som står för den Europeiska fotbollsfederationen.

Champions League anses vara den finaste klubbturneringen i världen och turneringen är det högsta beviset på framgång inom fotbollsklubbarna i Europa. Finalen i Champions League är ett av de mest bevakade sportevenemangen i hela världen och på senare år har över 213 miljoner människor följt finalen.

Innan ändringarna av turneringens format, som skedde 1992, så var den tidigare The European Champions Cup en slutspelsturnering, där endast mästarna i varje europeisk liga kunde delta. När man döpte om turneringen introducerade man ett nytt format där man tillät topp-fyra finalisterna från de högst rankade ligorna i Europa att mötas i ett par mini-ligor följt av en utslagstävling. Det nya formatet visade sig vara en stor succé, med enorma tittarsiffror, rekordstora televisions intäkter och tv-bolag, som konkurrerar om rättigheterna att få visa matcherna live.

Innan gruppspelen håller man ett antal kvalificerande matcher där lag från svagare ligor eller lag som slutade lägre ner i de starkaste ligorna möts i ett utslagsformat. De tio lag som klarar sig genom detta stadium kvalificerar sig till gruppspelet där man möter de klubbar som inte behövde kvalificera sig.

Finalen i Champions League är ett av de största idrottsevenemangen i världen, den är hårt bevakad och sponsrad och kan jämföras med Amerikas Super Bowl.

Spelschema 2017/2018

20 feb
Chelsea vs Barcelona
Stamford Bridge
Champions League
4 695 kr
Läs mer
20 feb
Bayern München vs Besiktas
Allianz Arena
Champions League
2 750 kr
Läs mer
21 feb
Sevilla vs Manchester United
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán
Champions League
3 195 kr
Läs mer
6 mars
Paris Saint Germain vs Real Madrid
Parc des Princes
Champions League
4 950 kr
Läs mer
6 mars
Liverpool vs Porto
Anfield
Champions League
2 195 kr
Läs mer
7 mars
Tottenham vs Juventus
Wembley Stadium
Champions League
2 173 kr
Läs mer
7 mars
Manchester City vs Basel
Etihad Stadium
Champions League
899 kr
Läs mer
13 mars
Roma vs Shakhtar Donetsk
Stadio Olimpico
Champions League
728 kr
Läs mer
13 mars
Manchester United vs Sevilla
Old Trafford
Champions League
1 498 kr
Läs mer
14 mars
Barcelona vs Chelsea
Camp Nou
Champions League
2 875 kr
Läs mer
26 maj
Champions League vs Final
Millennium Stadium
Champions League
18 425 kr
Läs mer